Mobilni Centar ZEZ LOGO

MOBILNI ZEZ CENTAR

Naziv projekta: MOBILNI ZEZ CENTAR 
Poziv: Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a (UP.04.2.1.10.0071)
Korisnik: Udruga Profesor Baltazar
Partneri na projektu: Grad Donja Stubica, Institut Ruđer Bošković, Virtualci - udruga za razvoj i promicanje kreativnog i digitalnog obrazovanja, Zagorska razvojna agencija
Trajanje projekta: od 29. lipnja 2021. do 29. lipnja 2023.
Kontakt: mobilni.zez.centar@professor-balthazar.com, 091 3860 256
Ukupna vrijednost projekta: 2.742.587,70 HRK
Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.331.199,55 HRK i iz Državnog proračuna u iznosu od 411.388,16 HRK.

Kratki opis projekta: 
Projekt Mobilni ZEZ centar usmjeren je prema unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva iz područja popularizacije znanosti izraslih iz organizacije Znanstvenog piknika kao najveće manifestacije popularizacije znanosti u Hrvatskoj. 

Projektom je uspostavljeno partnerstvo dvije udruge, vodećeg znanstveno-istraživačkog instituta u Hrvatskoj i jedinica regionalne i lokalne uprave. Aktivnosti uključuju edukacije popularizatora znanosti, izradu edukativnih znanstveno-popularnih eksponata i organizaciju događanja popularizacije znanosti širom Hrvatske.

Ciljevi i očekivani rezultati:
Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciji STEM-a.

Kontakt osoba: tatjana.jaksic@professor-balthazar.com
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornot Udruge Profesor Baltazar. Za više informacija o EU fondovima na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

Vijesti