Završna konferencija projekta Znanost spaja ljude (SCOPE)

06.10.2023. godine održana je završna konferencija u sklopu projekta SCOPE (Znanost spaja ljude) u Gornjoj Stubici. Na konferenciji su predstavnici partnerskih udruga i institucija predstavili tijek i proces projekta te ostvarene rezultate.

Iznesene su aktivnosti tematske mreže kroz projekt Znanost spaja ljude, od rad na jačanju partnerstva kroz uključivanje novih OCD-ova i njihove suradnje, do stvaranja adresa i baze uključenih OCD sa njihovim resursima i potencijalima. Ispitivanje javnog mnijenja je započelo radom fokus grupa, a zatim ispitivanjem javnog mnijenja kroz razvijen upitnik i provedeno ispitivanja na području RH, ali i sa pojedinim dionicima, kao što su edukatori, te popularizatori znanosti.

Istraživačke aktivnosti sa naglaskom na mjerljive pokazatelje uspješnosti STEM aktivnosti kroz razvijene alate za mjerenje povećanja motivacije, kreativnosti, te poduzetnosti uključenih u STEM aktivnosti, a koji predstavljaju alate koji pomažu OCD-ovim, ali i institucionalnom obrazovanju u mjerenju uspješnosti STEM aktivnosti.

Poseban naglasak je naravno bio na prijedlzima smjernica javnih politika, dobivene analize mogućeg društvenog utjecaja, te refleksije strukturiranih dijaloga obavljenih u sklopu projekta sa raznim dionicima budućih lokalnih ekosustava za popularizaciju STEM područja kako je to kroz projekt i prijedloge smjernica predloženo.

Konferencija je bila završetak projekta no također i uvod u kako će projektni rezultati nastaviti dalje s radom. Zahvaljujemo svim partnerima te svima koji su (ne)izravno sudjelovali u projektu i svojim prisustvom doprinijeli razvoju ove priče!