Projekt SCOPE predstavljen je na ODI 2022 

Prošlog petka, 10. lipnja 2022., predstavnici projekta SCOPE prisustvovali su svečanom otvaranju Otvorenih dana Institut Ruđer Bošković – ODI 2022 te su sudjelovali na predavanjima i u obilasku radionica koje je IRB pripremio za djecu i mlade, posjetitelje ovogodišnjeg Otvorenog dana.

Ravnatelj IRB-a, dr. sc. David Matthew Smith, putem predavanja „Kako zadržati mlade istraživače?“ upoznao nas je s dosadašnjim radom istraživača te brojnim uspjesima Instituta na međunarodnoj razini. Predavanjem se usmjerio i na napore koje IRB ulaže u poboljšanje uvjeta u kojima istraživači rade, omogućavanje stjecanja znanja putem međunarodnih razmjena te usmjeravanje na razvoj „soft“ vještina zaposlenika, a sve u cilju zadržavanja mladih istraživača.

Drugo predavanje održao je dr.sc. Marko Košiček te predstavio rad IRB-a u području popularizacije znanosti – kroz brojne projekte koje provode s tvrtkama, udrugama i zakladama. Izuzetno nam je drago da se u predstavljanju projekata nalazio i projekt „Znanost spaja ljude“ (eng. SCOPE), čiji je nositelj udruga FabLab, a Institut Ruđer Bošković istraživački partner.