Uključite se u adresar organizacija civilnoga društva koje se bave STEM područjem!

U sklopu projekta “Znanost spaja ljude” provodi se mapiranje organizacija civilnog društva koje se bave STEM područjem, s ciljem kreiranja adresara koji će služiti jačanju kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva te zajedničkog djelovanja u oblikovanju javnih politika u STEM području.

Ovu aktivnost provodi udruga Fablab, nositelj projekta i partnerska udruga Hrvatsko interdiciplinarno društvo. Tijekom 2021. godine mapirano je više od 1.600 organizacija civilnoga društva koje djeluju u STEM području. Prikupljanje informacija o tome koje se organizacije bave STEM područjem odvijalo se uvidom u Registar udruga, prikupljanjem prijedloga članova projektnog konzorcija te prikupljanjem informacija na web stranicama i društvenim mrežama.

Kako bi se provjerila aktivnost organizacija civilnoga društva u STEM području i zainteresiranost za ulazak pojedine organizacije u adresar, kreirana su dva upitnika koja se online putem šalju organizacijama civilnoga društva koje su do sada mapirane kao one koje se bave STEM područjem / dio njihovih aktivnosti je u ovom području / zainteresirane su za uključivanje STEM aktivnosti u svoj rad.

Na prvi upitnik odgovorile su 182 organizacije, od kojih se 78 % u svojim aktivnostima doticalo tema prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike, odnosno STEM područja.

Organizacijama civilnoga društva koje su odgovorile na prvi upitnik, potvrdile da se bave STEM područjem i iskazale interes za uključivanjem u adresar, poslan je drugi upitnik kojim se dobiva detaljniji uvid u aktivnosti, interese i potrebe.

Ispunjavanje drugog upitnika trenutno je u tijeku.

Ukoliko ste organizacija civilnoga društva koja se bavi STEM područjem ili se dio vaših aktivnosti odnosi se na ovo područje, a nije do vas došla informacija o kreiranju adresara i upit za ispunjavanje upitnika, oba je upitnika moguće ispuniti klikom na poveznice u nastavku.

Mapiranje organizacija civilnoga društva koje se bave STEM područjem u RH:

Upitnik 1. https://forms.gle/JqrNzMQFSFgSgP54A

Upitnik 2https://forms.gle/aCdTWH2GxFqcyyJeA

Napomena: Potrebno je ispuniti oba upitnika!